RUSKA PITA

Sastojci:

Za testo:

280 g brašna

280 g maslaca

140 g šećera u prahu

1 jaje

Za nadev:

6 jaja

250 g šećera u prahu

250 g oraha

3 kašike prezli

Priprema:

Na dasci za mešenje prosejati 280 g brašna, dodati 280 g maslaca i 140 g šećera u prahu kao i 1 celo jaje.

Od te mase izraditi testo pa ga podeliti na 2 dela. U pleh staviti jedan deo testa i nadenuti nadevom.

Za nadev nam je potrebno umešati 6 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Kada je masa penasto umućena dodati 250 g samlevenih oraha i 3 kašike prezle. Najzad ulupati sneg od 6 belanaca pa i u njega dodati u nadev.

Pošto je ovim nadevom nadeven prvi deo testa koji se nalazi u plehu, drugu polovinu testa naviti na oklagiju i staviti je preko nadeva.

Pitu peći na umerenoj temperaturi, pa je zasuti šećerom izmešanim sa vanilom. Zatim testo iseći na kocke.

Print Recipe
RUSKA PITA
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje