PUNJENI PATLIDŽAN

Sastojci:

• 600 g patlidžana
• 200 g šampinjona
• 200 g paradajza
• 2 glavice crnog luka
• 200 g pirinča
• 4 dl supe od povrća
• 2 kocke za supu
• 2 belanceta
• 200 g sira
• 2 kašičice soli
• 2 čena belog luka
• 3 kašike peršuna
• biber
• na vrh kašičice majorana

Priprema:

Patlidžan isecite po dužini i izdubite meso pa ga isecite na kockice, posolite i ostavite da stoji 5 minuta. U posudu stavite kockice patlidžana, crni i beli luk, iseckane šampinjone, oguljen i iseckan paradajz i pirinač.  Zalijte polovinom supe od povrća i sve zajedno dinstajte 12 minuta.

Ohladite, dodajte belanca, biber, majoran, izmešajte i tom smesom napunite patlidžane.

Poređajte ih u posudu, pospite parmezanom, zalijte preostalom supom i pecite 35 minuta na 150 stepeni. Po želji možete ih pokriti i ukrasiti kolutovima patlidžana.

Print Recipe
PUNJENI PATLIDŽAN
Serviranje
Serviranje