PLAVI PATLIDŽAN SA MESOM I BELIM LUKOM

Sastojci:

2 veća patlidžana

140 g mlevenog svinjskog mesa

3 kašike sušenih pečuraka

2 kašičice samlevenog belog luka

4 šoljice ulja za prženje

Za umak:

dve i po kašike sosa od soje

jedna i po kašika belog vina ili šerija

jedna kašika kukuruznog brašna

malo bibera

1 kašičica soli

malo šećera

1 kašičica biljnog ili sezamovog ulja

Priprema:

Odstraniti drščice plavog patlidžana i svaki iseći na 12 komada ili krišaka, a zatim svaki komad zaseći nekoliko puta poprečno.

Zagrejati ulje na jakoj vatri i pržiti patlidžan oko 2 minuta. Izmešati soju, vino i kukuruzno brašno i uvaljati mleveno meso u tu smesu, pa dodati beli luk i natopljene pečurke.

Sada zagrejati 3 kašike ulja i pržiti tako pripremljeno svinjsko meso 2 minuta, a zatim dodati prženi patlidžan i dobro promešati. Staviti malo bibera, soli i šećera i ponovo dobro promešati. Doliti 1 kašičicu maslinovog ulja i služiti.

Print Recipe
PLAVI PATLIDŽAN SA MESOM I BELIM LUKOM
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje