Sastojci:
2 veća patlidžana
140 g mlevenog svinjskog mesa
3 kašike sušenih pečuraka
2 kašičice samlevenog belog luka
4 šoljice ulja za prženje
Za umak:
dve i po kašike sosa od soje
jedna i po kašika belog vina ili šerija
jedna kašika kukuruznog brašna
malo bibera
1 kašičica soli
malo šećera
1 kašičica biljnog ili sezamovog ulja
Priprema:
Odstraniti drščice plavog patlidžana i svaki iseći na 12 komada ili krišaka, a zatim svaki komad zaseći nekoliko puta poprečno.
Zagrejati ulje na jakoj vatri i pržiti patlidžan oko 2 minuta. Izmešati soju, vino i kukuruzno brašno i uvaljati mleveno meso u tu smesu, pa dodati beli luk i natopljene pečurke.
Sada zagrejati 3 kašike ulja i pržiti tako pripremljeno svinjsko meso 2 minuta, a zatim dodati prženi patlidžan i dobro promešati. Staviti malo bibera, soli i šećera i ponovo dobro promešati. Doliti 1 kašičicu maslinovog ulja i služiti.