Sastojci:
• 2 pileta
• 1 limun
• so ii biber
• ulje
• malo piva
• mast za pečenje
Za sos:
• 1 šolja majoneza
• peršun
• 1 glavica luka
• 4 kašike paradajz sosa
• so i biber
• sok od limuna
Za salatu:
• 750 g krompira
• 6 glavica luka
• 1 kašika ulja
• so i biber
• 4 do 5 kašika maslinovog ulja
• 2 do 3 kašike sirćeta
• 6 paradajza
Priprema:
Očistiti piliće i marinirati ih u rastvoru soli, bibera, limunovog soka i ulja oko pola sata.
Zamesiti sa pivom brašno, posoliti i dodati malo ulja. Obmotati ovim testom delove pileta. Ispeći.
Za sos iseckati luk na kockice i pomešati sa majonezom i paradajz sosom. Dodati i izmešati seckani peršun. Začiniti solju, biberom, i limunovim sokom.
Za salatu oprati krompir i luk, namazati ih uljem i peći u rerni oko 50 minuta. Zatim oljuštiti, iseći na kriške i začiniti solju, sirćetom i esencijom.
Svi sastojci treba da budu topli. Na kraju dodati paradajz isečen na kockice. Sve dobro izmešati i ispritiskivati. Pre serviranja još jednom začiniti po volji.