PILEĆE PEČENJE NA ITALIJANSKI NAČIN

Sastojci:

• 2 pileta
• 1 limun
• so ii biber
• ulje
• malo piva
• mast za pečenje

Za sos:

• 1 šolja majoneza
• peršun
• 1 glavica luka
• 4 kašike paradajz sosa
• so i biber
• sok od limuna

Za salatu: 

• 750 g krompira
• 6 glavica luka
• 1 kašika ulja
• so i biber
• 4 do 5 kašika maslinovog ulja
• 2 do 3 kašike sirćeta
• 6 paradajza

Priprema:

Očistiti piliće i marinirati ih u rastvoru soli, bibera, limunovog soka i ulja oko pola sata.

Zamesiti sa pivom brašno, posoliti i dodati malo ulja. Obmotati ovim testom delove pileta. Ispeći.

Za sos iseckati luk na kockice i pomešati sa majonezom i paradajz sosom. Dodati i izmešati seckani peršun. Začiniti solju, biberom, i limunovim sokom.

Za salatu oprati krompir i luk, namazati ih uljem i peći u rerni oko 50 minuta. Zatim oljuštiti, iseći na kriške i začiniti solju, sirćetom i esencijom.

Svi sastojci treba da budu topli. Na kraju dodati paradajz isečen na kockice. Sve dobro izmešati i  ispritiskivati. Pre serviranja još jednom začiniti po volji.

Print Recipe
PILEĆE PEČENJE NA ITALIJANSKI NAČIN
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje