Sastojci:
• 1 kg svežih pečuraka
• 100 g slanine
• 2 glavice crnog luka
• 3 čena belog luka
• 1 kašičica majčine dušice
• so
• 2 kašičice slatke aleve paprike
• 1 kašičica brašna
• 1/4 l slatke pavlake
• 1 veza peršuna
• 125 g naribanog sira
• 1 kašika mrvica
• 1 kašika maslaca
Priprema:
Pečurke očistiti, oprati i iseći na listiće. Slaninu i luk iseći na kockice, beli luk sasvim sitno. Propržiti slaninu. Dodati luk i propržiti ga. Dodati pečurke, beli luk, majčinu dušicu, so i sve dinstati 5 minuta.
Posuti paprikom i brašnom i mešati 1 minut. Doliti pavlaku i samo jednom kratko prokuvati. Lagano mešajući dodati seckani peršun i 100 g naribanog sira.
Ovu smesu presuti u vatrostalni sud, posuti sirom i mrvicama, odozgo poređati komadiće maslaca i peći ih u rerni na 180 stepeni, 30 minuta.
Služiti uz krompir pire.