PASULJ SA DIVLJEG ZAPADA

Sastojci:

• 4 juneća kotleta od po 170 g
• 300 g pasulja
• 120 g dimljene slanine
• 150 g kuvanog kukuruza
• 1 kašika paradajz pirea
• 1 glavica luka
• 5 – 6 feferonki
• nana
• 3 čena belog luka
• majčina dušica
• 50 ml belog vina
• ulje
• so i biber

Priprema:

Pasulj stavimo u šerpu sa vodom. Dodamo nekoliko grančica majčine dušice i nane. Ostavimo da odstoji jednu noć.
Na tihoj vatri kuvamo pasulj.
Kotlete posolimo, pobiberimo sa obe strane i pržimo na ulju u zagrejanom tiganju. Kotlete vadimo na činiju i u istom tiganju pržimo seckani luk, beli luk, feferonke, vino i na kocke iseckanu dimljenu slaninu. Promešamo, posolimo i pobiberimo. Dodamo kuvani kukuruz, kašiku paradajza i preostalu majčinu dušicu. Dodamo iseckanu preostalu nanu i skuvani pasulj. Posolimo.
Sadržaj tiganja prespemo u keramički sud. Na pasulj stavimo ispržene kotlete. Poklopimo aluminijumskom folijom i pečemo 1 sat na 225 stepeni.
Kada je jelo gotovo stavljamo na činiju za serviranje, koju ćemo ukrasiti po želji.

 

Print Recipe
PASULJ SA DIVLJEG ZAPADA
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje