Sastojci:
• 4 juneća kotleta od po 170 g
• 300 g pasulja
• 120 g dimljene slanine
• 150 g kuvanog kukuruza
• 1 kašika paradajz pirea
• 1 glavica luka
• 5 – 6 feferonki
• nana
• 3 čena belog luka
• majčina dušica
• 50 ml belog vina
• ulje
• so i biber
Priprema:
Pasulj stavimo u šerpu sa vodom. Dodamo nekoliko grančica majčine dušice i nane. Ostavimo da odstoji jednu noć.
Na tihoj vatri kuvamo pasulj.
Kotlete posolimo, pobiberimo sa obe strane i pržimo na ulju u zagrejanom tiganju. Kotlete vadimo na činiju i u istom tiganju pržimo seckani luk, beli luk, feferonke, vino i na kocke iseckanu dimljenu slaninu. Promešamo, posolimo i pobiberimo. Dodamo kuvani kukuruz, kašiku paradajza i preostalu majčinu dušicu. Dodamo iseckanu preostalu nanu i skuvani pasulj. Posolimo.
Sadržaj tiganja prespemo u keramički sud. Na pasulj stavimo ispržene kotlete. Poklopimo aluminijumskom folijom i pečemo 1 sat na 225 stepeni.
Kada je jelo gotovo stavljamo na činiju za serviranje, koju ćemo ukrasiti po želji.
|