Sastojci:
3/4 kg telećeg mesa
2 galvice crnog luka
1 kašika masti
1 crni luk
biber
so
1 jaje
30-40 listova vinove loze
brašno
jaje
Preliv:
4 jajeta
mleko
Priprema:
Samleti meso i luk na mašini za meso.
U šerpu staviti 1 kašiku masti, dodati crni luk, propržiti ga, pomešati sa mlevenim mesom. Izmešati, skinuti sa štednjaka, prohladiti i u meso staviti bibera, soli i 1 jaje. Meso skinuti sa štednjaka i ostaviti do upotrebe.
30 do 40 komada mladog vinovog lišća popariti vrelom vodom, izvaditi iz vode i staviti na dasku. Svaki list uvaljati prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje, pa ispržiti na vreloj masti da lišće lepo porumeni.
Uzeti sud, namazati sa malo masti i ređati, red prženog lišća, zatim red prženog mesa. Sve tako ponavljati dok se ne završi sa prženim lišćem.
4 jajeta sa šoljom mleka izmutiti, preliti musaku, dodati malo maslaca i peći u rerni.