MUSAKA OD TELEĆEG MESA I VINOVOG LISTA

Sastojci:

3/4 kg telećeg mesa

2 galvice crnog luka

1 kašika masti

1 crni luk

biber

so

1 jaje

30-40 listova vinove loze

brašno

jaje

Preliv:

4 jajeta

mleko

Priprema:

Samleti meso i luk na mašini za meso.

U šerpu staviti 1 kašiku masti, dodati crni luk, propržiti ga, pomešati sa mlevenim mesom. Izmešati, skinuti sa štednjaka, prohladiti i u meso staviti bibera, soli i 1 jaje. Meso skinuti sa štednjaka i ostaviti do upotrebe.

30 do 40 komada mladog vinovog lišća popariti vrelom vodom, izvaditi iz vode i staviti na dasku. Svaki list uvaljati prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje, pa ispržiti na vreloj masti da lišće lepo porumeni.

Uzeti sud, namazati sa malo masti i ređati, red prženog lišća, zatim red prženog mesa. Sve tako ponavljati dok se ne završi sa prženim lišćem.

4 jajeta sa šoljom mleka izmutiti, preliti musaku, dodati malo maslaca i peći u rerni.

Print Recipe
MUSAKA OD TELEĆEG MESA I VINOVOG LISTA
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje