Sastojci:
• 50 g kobasice
• 400 g sušenog bakalara
• 250 g boranije
• 250 g integralnog pirinča
• 150 g graška
• crni luk
• 2 čena belog luka
• 2 kašike maslinovog ulja
• 900 ml supe od povrća
• prstohvat šafrana
• so i biber
• peršun
Priprema:
Pustite supu da prokuva u loncu, na jakoj vatri, smanjite temperaturu i kuvajte još malo. Kobasicu isecite na tanke kolutove, bakalar na veće komade, i usitnite crni i beli luk.
U drugom plićem loncu zagrejte ulje, na njemu ispržite crni i beli luk, kobasice, i boraniju. Pržite 2 minuta i s vremena na vreme promešajte. Dodajte pirinač i mešajte dok ne upije ulje.
Nakon toga dodajte supu, posolite i pobiberite. Kad supa proključa, smanjite vatru i nastavite da kuvate još 3 minuta. Tada dodajte bakalar i grašak.
Kuvajte još 20 minuta. Na kraju dodajte iseckani peršun i servirajte.