KUGLOF OD BUNDEVE

Sastojci:

1 i 1/2 šolja brašna (možete staviti po 1/2 šolje belog, crnog i integralnog)
1 kašičica sode bikarbone + 1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 i 1/2 kašičica cimeta
po 1/2 kašičice mlevenog đumbira i muskatnog oraha
1 šolja pirea od bundeve
1 veće jaje
1 šolja smeđeg šećera
1/2 šolje jogurta
1 kašika ulja
1/2 šolje brusnica i seckanih lešnika (ili seckane čokolade)

Priprema:

U jednoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i so.

U drugoj činiji izmiksati pire od bundeve, ulje, jogurt, jaje, šećer.

Dodati suve sastojke i miksati jako kratko, tek da se poveže . Dodati brusnice i lešnike (ili seckanu čokoladu) i kašikom izmešati.

Testo izliti u kalup za kuglof. Peći na 170-180 stepeni između 50-60 minuta.

Kolač prohladiti 10-ak minuta u kalupu, izvaditi iz kalupa i ohladiti do kraja. Ohlađen kolač po želji preliti prelivom od cimeta ili čokoladnom glazurom ili vanila prelivom.

Print Recipe
KUGLOF OD BUNDEVE
kuglof od bundeve
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje
kuglof od bundeve