Sastojci:
2 zemičke
1/8 l mleka
20 g maslaca
10 g oštrog brašna
1 jaje
1/4 kg isečene šunke
so, biber
Za paniranje: brašno, jaje, mrvice (prezle), mast
Priprema:
Dve zemičke potopiti u vodu i kad omekšaju dobro iscediti.
Staviti u šerpu 1/8 l mleka, 20 g maslaca, oceđene zemičke i 10 g oštrog brašna. To sve zajedno kuvati mešajući, dok ne postane gusta masa.
Kuvanu masu skinuti sa štednjaka i ostaviti da se ohaldi.
U hladnu masu umešati 1 celo jaje, 1/4 kg isečene šunke, malo soli i malo sitnog bibera.
Od te mase praviti kratke debele kobasice slične safaladama, uvaljati ih prvo u brašno , zatim u razmućeno jaje, a potom u mrvice. Spuštati ih na vrelu mast i pržiti.
Uz ove krokete služiti neki preliv.