KREMPITA

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

15 kašika šećera

6 jaja

2 l mleka

1/2 l vode

5 kašika brašna

350 g gustina

2 vanilin šećera

1 puding od vanile

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Razviti lisnato testo, treba da imamo dve kore, ispeći kore u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 5 do 7 minuta.

Mleko prokuvati. U jednoj posudi umutiti žumanca, 10 kašika šećera, vanilin šećer. Puding, gustin i brašno izmešamo sa vodom i dodamo u smesu sa žumancima i šećerom. Sve dobro izmešamo i izlijemo u kuvano mleko, pa sve na šporetu kuvati dok se ne zgusne.

Posebno umutiti 10 belanaca sa 5 kašika šečera u čvrst sneg. Umućeni sneg polako dodavati u topao krem.  Umutiti slatku pavlaku.

Kolač se slaže tako što stavimo jednu koru, krem, slatku pavlaku pa drugu koru. Odozgo se pospe prah šećerom.

Print Recipe
KREMPITA
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje