KREM ČORBA OD PAŠTRNAKA

Sastojci:

• 2 supene kašike putera
• 2 glavice crnog luka
• šolja i po seckanog paštrnaka
• seckani krompir srednje veličine
• 4 šolje pileće supe
• kafena kašičica mlevenog bibera
• 2 supene kašike svežeg peršuna

Priprema:

U većem loncu istopite puter na umerenoj temperaturi. Dodajte iseckani crni luk, paštrnak, krompir, pa propržite oko 5 minuta.

Dodajte pileću supu i biber, zagrejte do ključanja pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta dok povrće potpuno ne omekša.

U blenderu ili multipraktiku ispasirajte smesu, vratite na ringlu i ponovo zagrejte. Dodajte sitno seckani svež peršun, a pre služenja supu pospite rendanim sirom i stavite nakratko u rernu da se sir istopi.

Print Recipe
KREM ČORBA OD PAŠTRNAKA
Serviranje
Serviranje