KALCONE SA TESTOM OD KROMPIRA

Sastojci:

  • oko 1 kg brašna
  • 1 pakovanje instant krompir pirea
  • 1 svež kvasac
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 300 g vode
  • 200g mleka
  • malo soli, origano, bosiljak
  • za punjenje po želji nešto suhomesnato, kačkavalj, pečurke

Priprema:

Kvasac staviti sa 1 kašičicom šećera u mlako mleko da naraste. Zatim dodati sve ostale sastojke osim brašna.

Brašno dodajte na kraju, po malo, možda nećete potrošiti ceo kilogram.

Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi za podlogu. Jako je elastično pod rukom i uopšte se ne lepi.

Od ove mase dobićete 6 ovako velikih pica (kao slonovo uvo), ali ih možete praviti manje.

Testo razviti u krug, premazati kečapom jednu polovinu, posuti po želji nadevom (na primer: rendana šunka, kačkavalj i malo pečuraka).

Preklopiti testo i viljuškom pritisnuti krajeve da se ne otvore.

Peći na 180-200°C oko 20-ak minuta.

Print Recipe
KALCONE SA TESTOM OD KROMPIRA
kalcone
Serviranje
Serviranje
kalcone