Sastojci:
1 kg mlade teletine
2 kašike soli
1 veza razne zeleni
2 lista lovora
2 kašike sirćeta
nekoliko zrna krupnog bibera
pola dl ulja
1 kašika brašna
4 kašike kisele pavlake
4 žumanceta
sok od limuna
so
2 kašike senfa
Priprema:
Uzeti 1 kg mlade teletine bez kostiju, oprati je, istući tučkom, malo posoliti, čvrsto saviti u rolnu. Umotati u čist salvet i obmotati naročito na krajevima, čistim tankim kanapom.
U jednu šerpu sipati vode, 2 kašike soli, 1 vezu razne zeleni, 2 lista lovora, 2 kašike sirćeta i nekoliko zrna krupnog bibera. U marinadi kuvati jedan sat, pri tom paziti da salvet ne izgori, pa češće meso pomerati.
Kad je meso mekano, izvaditi ga iz marinade sa salvetom i ostaviti tako da se ohladi.
Pola dl ulja sipati u jedan lonac koji treba staviti u drugi lonac sa vodom. Ulje dobro mešati, pa kad proključa dodati i 1 kašiku brašna. Neprestano tući na vatri i potom staviti 4 kašike kisele pavlake i 4 žumanceta. Pa i dalje tući dok se ne dobije gust umak.
Zatim skinuti lonac sa štednjaka, dodati soka od limuna, soli i 2 kašike senfa. Sad opet na stolu tući masu žicom dok se majonez ne ohladi. Gotov majonez ostaviti na hladno mesto.
Odvezati iz salveta ohlađeno meso, staviti ga na dasku i seći oštrim nožem na tanke režnjeve. Možda će se meso malo raspasti, ali to ništa ne smeta. Složiti ga na duguljastu činiju, preliti hladnim majonezom, ukrasiti zelenim lišćem peršuna.