Sastojci:
• 200 g pirinča
• 200 g svežeg graška
• 200 g radiča ili cikorije
• 50 g pančete
• 1 l supe od kocke
• 60 g putera
• glavica crnog luka
• strugani parmezan
• 3 kašike maslinovog ulja
• veza peršuna
• so
Priprema:
Na ulju i polovini putera propržite kockice pančete i iseckani peršun, dodajte grašak, posolite i dinstajte 5 minuta. Zatim dodajte vrelu supu, poklopite i kuvajte još 10 minuta, a onda polako sipajući i stalno mešajući dodajte pirinač i oprano lišće radiča.
Sve ostavite na jačoj vatri oko 15 minuta, probajte pa ako je potrebno dodajte još soli.
Čorbu sipajte u činiju, dodajte preostali puter izmešajte i pospite parmezanom. Ova čorba dobra je i topla i hladna.