ČORBA OD BROKOLIJA SA KAČKAVALJEM

Sastojci:

3 kašike putera
1/2 glavice luka
2 kašike brašna
1 šolja mleka
1,5 šolja supe
200 g brokolija
1 šargarepa
150 gr kačkavalja

Priprema:

Otopite puter na srednjoj vatri, dodajte seckan luk i prodinstajte ga nekoliko minuta.

Umešajte brašno da na vatri pobeli pa dodajte mleko polako i ostavite da provri.

Sad dodajte pileći bujon ili osnovnu supu od povrća, posolite i pobiberite.

Smanjite vatru i dodajte seckani brokoli i šargarepu. Kuvajte dvadesetak minuta, da povrće ostane „al dente“.

Pre nego što ćete poslužiti čorbu, dodajte narendan kačkavalj.

Print Recipe
ČORBA OD BROKOLIJA SA KAČKAVALJEM
corba od brokolija sa kackavaljem
Serviranje
Serviranje
corba od brokolija sa kackavaljem