BEČKA TORTA OD ORAHA

Sastojci:

6 jaja

2 žumanceta

120 g šećera

225 g maslaca

240 g mlevenih oraha

60 g prezli

malo ruma

4 kašike skuvane crne kafe

120 g prah šećera

1 limun

125 dcl slatke pavlake

krupno seckani orasi za dekoraciju

Priprema:

Za kore:

Penasto umutiti 6 žumanaca sa 120 g šećera i 100 g maslaca. U masu dodati 120 g samlevenih oraha, 60 g u rumu nakvašenih prezli, 2 kašike jake crne kafe i sneg od 6 belanaca. Peći testo u 2 jednaka kalupa.

Za nadev:

Potrebno je 125 g maslaca sa 2 žumanceta i 120 g sitnog šećera penasto umutiti. U umućeni maslac dodati 120 g samlevenih oraha i 2 kašike jake crne kafe, malo sitno izrendane kore od limuna i 125 dcl ulupane, zaslađene i vanilom zamirisane slatke pavlake.

Prohlađenu tortu nadevati ovim nadevom, premazati je istim kremom. Odozgo je posuti krupno isečenim orasima.

Print Recipe
BEČKA TORTA OD ORAHA
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje