BAKINA ŠTRUDLA SA MAKOM

Sastojci:

Za testo:

3 jaja

½l mleka

1 kašika masti ili putera

20g svežeg kvasca

1kg brašna

Za fil:

200g mlevenog maka

½l mleka

5 kašika šećera

suvo grožđe

Priprema

Umutiti belanca sa šećerom , pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću (puterom).
Kvasac razmutiti u toplom mleku , pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Premazati  testo sa malo ulja i ostaviti da naraste.
Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu.
Kada testo naraste napraviti 4 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uvitjati u veknice.
Ostaviti u plehu da odstoje još pola sata, pa peći  na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je prah šećerom.

Print Recipe
BAKINA ŠTRUDLA SA MAKOM
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje