REBARCA GLAZIRANA MEDOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 kg svinjskih rebaraca
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 kašike peršuna
  • 250 ml pileće supe
  • 2 kašike soka od limuna
  • 125 g istopljenog putera

Za marinadu:

  • 4 ljute papričice
  • 4 čena belog luka
  • 2 crna luka
  • kašika đumbira
  • 375 ml vinskog sirćeta
  • 125 ml soja sosa
  • 170 g meda

Upustvo

  • Za marinadu pomešajte sve sastojke u teflonskoj posudi. Uvaljajte rebarca marinirajte ih 4 sata u frižideru.
  • Potom rebarca ispržite na predhodno zagrejanom roštilju i povremeno ih prelivajte marinadom.
  • Preostalu marinadu sipajte u tiganj, dodajte iseckani crni luk, peršun, supu, sok od limuna i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i pustite da se kuva još 15 minuta.
  • Smesu sipajte u blender, dodajte istopljeni puter i napravite pire.
  • Napravljeni sos poslužite preko rebaraca.