REBARCA GLAZIRANA MEDOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 2 kg svinjskih rebaraca
- 2 glavice crnog luka
- 2 kašike peršuna
- 250 ml pileće supe
- 2 kašike soka od limuna
- 125 g istopljenog putera
Za marinadu:
- 4 ljute papričice
- 4 čena belog luka
- 2 crna luka
- kašika đumbira
- 375 ml vinskog sirćeta
- 125 ml soja sosa
- 170 g meda
Upustvo
- Za marinadu pomešajte sve sastojke u teflonskoj posudi. Uvaljajte rebarca marinirajte ih 4 sata u frižideru.
- Potom rebarca ispržite na predhodno zagrejanom roštilju i povremeno ih prelivajte marinadom.
- Preostalu marinadu sipajte u tiganj, dodajte iseckani crni luk, peršun, supu, sok od limuna i kuvajte dok ne proključa. Snizite temperaturu i pustite da se kuva još 15 minuta.
- Smesu sipajte u blender, dodajte istopljeni puter i napravite pire.
- Napravljeni sos poslužite preko rebaraca.