PUNJENI PATLIDŽAN

Sastojci

  • 600 g patlidžana
  • 200 g šampinjona
  • 200 g paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 g pirinča
  • 4 dl supe od povrća
  • 2 kocke za supu
  • 2 belanceta
  • 200 g sira
  • 2 kašičice soli
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike peršuna
  • biber
  • na vrh kašičice majorana

Upustvo

  • Patlidžan isecite po dužini i izdubite meso pa ga isecite na kockice, posolite i ostavite da stoji 5 minuta. U posudu stavite kockice patlidžana, crni i beli luk, iseckane šampinjone, oguljen i iseckan paradajz i pirinač. Zalijte polovinom supe od povrća i sve zajedno dinstajte 12 minuta.
  • Ohladite, dodajte belanca, biber, majoran, izmešajte i tom smesom napunite patlidžane.
  • Poređajte ih u posudu, pospite parmezanom, zalijte preostalom supom i pecite 35 minuta na 150 stepeni. Po želji možete ih pokriti i ukrasiti kolutovima patlidžana.