PUNJENE TELEĆE ŠNICLE
Course: glavno jelo
Sastojci
- 750 g telećeg filea
- slanina
- mleveno meso ili džigerica ili pečurke
- crni luk
- suvi začin
- 40 g maslaca
- brašno
- so
- biber
- Za sos:
- maslac
- brašno
- supa od telećih kostiju
Upustvo
- 750 g telećeg filea iseći na tanke šnicle, toliko isto tankih režnjeva slanine, a nadev od mesa treba da se pripremi kao za musaku: Ispržiti crni luk, mleveno meso i staviti suvi začin. Umesto mesa, može se uzeti džigerica ili pečurke.
- Još je potrebno i 40 g maslaca, brašna, soli i bibera. Na svako parče mesa staviti list slanine, preko toga nadev, pa uviti u rolnu i pržiti na maslacu dok ne porumeni.
- Posle izvaditi meso, a u međuvremenu napraviti sos od maslaca i brašna, dodati supu od telećih kostiju, pa onda u tu zapršku staviti ispržene rolne i pustiti ih da se kuvaju na blagoj vatri dok ne odmeknu.
- Kad budu gotove staviti šniclu na tanjir, preliti sosom i kao prilog poslužiti testeninu.