PUNJENA TELEĆA LEĐA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg telećih leđa
  • malo maslaca
  • 2 lista lorbera
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 2 grančice ruzmarina
  • so i biber
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g dimljene slanine
  • 2 kriške tosta bez kore
  • 2 jajeta
  • 50 g oljuštenog i naribanog badema
  • 1 kašika iseckanog peršuna
  • 1/3 l kisele pavlake
  • 1 kašičica mešanog sušenog začina

Upustvo

  • Maslacem premazati jaču foliju. Rasporediti biber u zrnu i lorber. Posoliti i pobiberiti meso i složiti ga na foliju.
  • Luk i slaninu iseckati na kockice, dobro izmešati sa izmrvljenim tostom, jajima, bademom i peršunom. Ovim premazati meso i preklopiti foliju tako da se meso urola.
  • Dobro zatvoriti foliju i staviti je u pleh da se peče. Peći u rerni na 200 stepeni oko sat i po.
  • Meso prebaciti na tanjir za serviranje. Soku od pečenja dodati pavlaku i gustin i još jednom prokuvati. Servirati uz meso.