PUNJENA TELEĆA LEĐA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 kg telećih leđa
- malo maslaca
- 2 lista lorbera
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 2 grančice ruzmarina
- so i biber
- 1 glavica crnog luka
- 50 g dimljene slanine
- 2 kriške tosta bez kore
- 2 jajeta
- 50 g oljuštenog i naribanog badema
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 1/3 l kisele pavlake
- 1 kašičica mešanog sušenog začina
Upustvo
- Maslacem premazati jaču foliju. Rasporediti biber u zrnu i lorber. Posoliti i pobiberiti meso i složiti ga na foliju.
- Luk i slaninu iseckati na kockice, dobro izmešati sa izmrvljenim tostom, jajima, bademom i peršunom. Ovim premazati meso i preklopiti foliju tako da se meso urola.
- Dobro zatvoriti foliju i staviti je u pleh da se peče. Peći u rerni na 200 stepeni oko sat i po.
- Meso prebaciti na tanjir za serviranje. Soku od pečenja dodati pavlaku i gustin i još jednom prokuvati. Servirati uz meso.