Sastojci:

paprika babura

mleveno meso

pirinač

jaje

so, biber

ulje

šećer

brašno

crvena mlevena paprika

paradajz sok

Priprema:

U zavisnosti za koliko osoba kuvamo toliko ćemo očistiti babura paprika od semena. Uzeti mleveno meso, malo pirinča, oprati ga, treba znati pirinač kad se skuva da nadođe pa ne treba staviti puno. U meso i pirinač dodati jaje, soli, začina, malo bibera, izmešati i ovom masom puniti paprike.

U veću posudu sipaćemo malo ulja, malo soli malo šećera, i u zagrejanu masnoću dodati brašna, za 9-10 paprika, 3-4 kašike, malo crvene paprike, promešati i naliti vode i kuvanog paradajza.

Paradajza po ukusu koliko volimo kiselo. Sve to mešati da se ne stvore grudvice, ako ih ima  mešati da se razbiju. Skuvati ređi sos.

Kad počne da vri posle par minuta možemo pustiti papriku već pripremljenu da se kuva.

Kuvati polako da vri, povremeno promešati dole sos da ne zagori. Služiti uz pire krompir, a može i sama paprika da se posluži.

PUNJENA PAPRIKA KUVANA U PARADAJZ SOSU

Course: glavno jelo