Sastojci:
Za puding:
pola l kisele pavlake ili slatkog svežeg kajmaka
4 jajeta
150 g šećera
150 g badema
60 g brašna
maslac
Za ledene jagode:
1/4 kg šumskih jagoda
200 g prah šećera
krupne sveže jagode
Priprema:
Pola litre kisele pavlake ili slatkog svežeg kajmaka mutiti sa 4 žumanceta i 150 g šećera.
Kad je umućeno, dodati 150 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema, 60 g brašna i čvrst sneg od 4 belanceta.
Kalup za puding namazati maslacem, posuti brašnom i puding kuvati u pari 1 sat. Gotov puding izručiti na stakleni tanjir, preliti ga rumom, odmah zapaliti i brzo izneti na sto.
Uz ovo služiti ledene jagode koje treba pripremiti na sledeći način: 1/4 kg šumskih jagoda propasirati. U dobijeni sok staviti 200 g prah šećera, pa mutiti najmanje 1/4 sata.
Zatim krupne ananas jagode oprati, dobro ih ocediti i staviti na staklenu činiju.
Poređane jagode preliti sokom od šumskih jagoda, pa činiju staviti na led i ostaviti tako da stoje najmanje 2 sata.
Služiti ih zajedno sa pudingom.