PUDING SA KISELOM PAVLAKOM I LEDENIM JAGODAMA

Course: desert

Sastojci

Za puding:

  • pola l kisele pavlake ili slatkog svežeg kajmaka
  • 4 jajeta
  • 150 g šećera
  • 150 g badema
  • 60 g brašna
  • maslac

Za ledene jagode:

  • 1/4 kg šumskih jagoda
  • 200 g prah šećera
  • krupne sveže jagode

Upustvo

  • Pola litre kisele pavlake ili slatkog svežeg kajmaka mutiti sa 4 žumanceta i 150 g šećera.
  • Kad je umućeno, dodati 150 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema, 60 g brašna i čvrst sneg od 4 belanceta.
  • Kalup za puding namazati maslacem, posuti brašnom i puding kuvati u pari 1 sat. Gotov puding izručiti na stakleni tanjir, preliti ga rumom, odmah zapaliti i brzo izneti na sto.
  • Uz ovo služiti ledene jagode koje treba pripremiti na sledeći način: 1/4 kg šumskih jagoda propasirati. U dobijeni sok staviti 200 g prah šećera, pa mutiti najmanje 1/4 sata.
  • Zatim krupne ananas jagode oprati, dobro ih ocediti i staviti na staklenu činiju.
  • Poređane jagode preliti sokom od šumskih jagoda, pa činiju staviti na led i ostaviti tako da stoje najmanje 2 sata.
  • Služiti ih zajedno sa pudingom.