Sastojci:

Za puding:

pola l kisele pavlake ili slatkog svežeg kajmaka

4 jajeta

150 g šećera

150 g badema

60 g brašna

maslac

Za ledene jagode:

1/4 kg šumskih jagoda

200 g prah šećera

krupne sveže jagode

Priprema:

Pola litre kisele pavlake ili slatkog svežeg kajmaka mutiti sa 4 žumanceta i 150 g šećera.

Kad je umućeno, dodati 150 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema, 60 g brašna i čvrst sneg od 4 belanceta.

Kalup za puding namazati maslacem, posuti brašnom i puding kuvati u pari 1 sat. Gotov puding izručiti na stakleni tanjir, preliti ga rumom, odmah zapaliti i brzo izneti na sto.

Uz ovo služiti ledene jagode koje treba pripremiti na sledeći način: 1/4 kg šumskih jagoda propasirati. U dobijeni sok staviti 200 g prah šećera, pa mutiti najmanje 1/4 sata.

Zatim krupne ananas jagode oprati, dobro ih ocediti i staviti na staklenu činiju.

Poređane jagode preliti sokom od šumskih jagoda, pa činiju staviti na led i ostaviti tako da stoje najmanje 2 sata.

Služiti ih zajedno sa pudingom.

PUDING SA KISELOM PAVLAKOM I LEDENIM JAGODAMA

Course: desert