PROVINCIJSKA TORTA
Course: desert
Sastojci
- 10 belanaca
- 210 g šećera
- 210 g badema
Za nadev:
- 210 g putera
- 210 g sitnog šećera
- 1/8 l slatke pavlake
- 210 g badema
- aroma vanile
Upustvo
- Čvrsto ulupati sneg od 10 belanaca. Zatim dodati 210 g šećera i masu pažljivo izmešati. Sad staviti 210 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema. Dobijenu masu peći u dva dela.
- Zatim tortu staviti da se ohladi i praviti nadev.
- Nadev se pravi na sledeći način: 210 g putera sa 210 g sitnog šećera penasto izmešati, dodati 1/8 l ulupane slatke pavlake i 210 g obarenih, oljuštenih, proprženih i samlevenih badema i mirisa od vanile.
- Nadev ostaviti na hladno mesto da se stegne a zatim nadevati njime tortu. Istim kremom premazati tortu i odozgo i sa strane i posuti je seckanim bademima.