PROVINCIJSKA TORTA

Course: desert

Sastojci

  • 10 belanaca
  • 210 g šećera
  • 210 g badema

Za nadev:

  • 210 g putera
  • 210 g sitnog šećera
  • 1/8 l slatke pavlake
  • 210 g badema
  • aroma vanile

Upustvo

  • Čvrsto ulupati sneg od 10 belanaca. Zatim dodati 210 g šećera i masu pažljivo izmešati. Sad staviti 210 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema. Dobijenu masu peći u dva dela.
  • Zatim tortu staviti da se ohladi i praviti nadev.
  • Nadev se pravi na sledeći način: 210 g putera sa 210 g sitnog šećera penasto izmešati, dodati 1/8 l ulupane slatke pavlake i 210 g obarenih, oljuštenih, proprženih i samlevenih badema i mirisa od vanile.
  • Nadev ostaviti na hladno mesto da se stegne a zatim nadevati njime tortu. Istim kremom premazati tortu i odozgo i sa strane i posuti je seckanim bademima.