Sastojci:

10 belanaca

210 g šećera

210 g badema

Za nadev:

210 g putera

210 g sitnog šećera

1/8 l slatke pavlake

210 g badema

aroma vanile

Priprema:

Čvrsto ulupati sneg od 10 belanaca. Zatim dodati 210 g šećera i masu pažljivo izmešati. Sad staviti 210 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema. Dobijenu masu peći u dva dela.

Zatim  tortu staviti da se ohladi i praviti nadev.

Nadev se pravi na sledeći način: 210 g putera sa 210 g sitnog šećera penasto izmešati, dodati 1/8 l ulupane slatke pavlake i 210 g obarenih, oljuštenih, proprženih i samlevenih badema i mirisa od vanile.

Nadev ostaviti na hladno mesto da se stegne a zatim nadevati njime tortu. Istim kremom premazati tortu i odozgo i sa strane i posuti je seckanim bademima.

PROVINCIJSKA TORTA

Course: desert