PROLEĆNE ROLNICE
Course: hladno predjelo, toplo predjelo
Sastojci
- 200 g paprike
- 1 veza mladog luka
- 300 g tikvica
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 200 g šargarepe
- 1 kašika rendanog parmezana
- 300 g tankog testa za pite
- 1 jaje
- ulje za prženje po potrebi
Sos:
- 100 ml soka od jabuke
- 5 kašika soja sosa
- nekoliko kapi tabasko sosa
Upustvo
- Papriku, mladi luk i tikvice narežite na trake, propecite na ulju, dodajte biljni začin i ohladite. Šargarepu skuvajte, ohladite, prosušite upijajućim papirom i isto tako narežite na trake. Povrće izmešajte, pospite parmezanom i sve dobro promešajte.
- Tanko testo narežite na kvadrate dužine 15-20 centimetra. U sredinu stavite dve kašike nadeva od povrća. Rubove testa premažite razmućenim jajetom, pa krajeve testa savite i zatim zarolajte, tako da dobijete male sarmice. Isto to učinite sa preostalim testom i povrćem.
- Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane oko dva minuta, a zatim ih stavite na upijajući papir.
- Za sos u činijici pomešajte sok od jabuka, soja sos, tabasko i dobro promešajte. Poslužite prolećne rolnice uz pripremljeni sos.