PROLEĆNE ROLNICE

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 200 g paprike
  • 1 veza mladog luka
  • 300 g tikvica
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 200 g šargarepe
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 300 g tankog testa za pite
  • 1 jaje
  • ulje za prženje po potrebi

Sos:

  • 100 ml soka od jabuke
  • 5 kašika soja sosa
  • nekoliko kapi tabasko sosa

Upustvo

  • Papriku, mladi luk i tikvice narežite na trake, propecite na ulju, dodajte biljni začin i ohladite. Šargarepu skuvajte, ohladite, prosušite upijajućim papirom i isto tako narežite na trake. Povrće izmešajte, pospite parmezanom i sve dobro promešajte.
  • Tanko testo narežite na kvadrate dužine 15-20 centimetra. U sredinu stavite dve kašike nadeva od povrća. Rubove testa premažite razmućenim jajetom, pa krajeve testa savite i zatim zarolajte, tako da dobijete male sarmice. Isto to učinite sa preostalim testom i povrćem.
  • Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane oko dva minuta, a zatim ih stavite na upijajući papir.
  • Za sos u činijici pomešajte sok od jabuka, soja sos, tabasko i dobro promešajte. Poslužite prolećne rolnice uz pripremljeni sos.