Sastojci:

400 g žutog pasulja

2 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 kašika suvog začina ili 1 kašičica soli

2 kašike mlevene crvene paprike

2 krompira

biber po ukusu

2 čena belog luka

1 čep jabukovog sirćeta

Priprema:

Pasulj veče pre pripremanja ostaviti da prenoći u vodi. Sledećeg dana ga prokuvati u vodi i tu vodu baciti.

Iseckati crni luk, dodati suvi začin ili so i ostaviti da se dinsta dok ne bude na pola gotov  uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Zatim dodati pasulj, sipati vode dva prste višlje od pasulja i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva.

Posle sat vremena dodati iseckanu šargarepu i mlevenu crvenu papriku.

Posle još sat vremena kuvanja dodati iseckan krompir na kockice i kuvati još pola sata.

Po potrebi dodavati još vode.

Kada se doda krompir tada dodati i izgnječen beli luk.

Po ukusu dodati još soli i biber.

Na kraju se doda 1 čep jabukovog sirćeta.

Služiti toplo uz neku kiselu salatu.

POSNI PASULJ

Course: glavno jelo