Sastojci:
400 g žutog pasulja
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 kašika suvog začina ili 1 kašičica soli
2 kašike mlevene crvene paprike
2 krompira
biber po ukusu
2 čena belog luka
1 čep jabukovog sirćeta
Priprema:
Pasulj veče pre pripremanja ostaviti da prenoći u vodi. Sledećeg dana ga prokuvati u vodi i tu vodu baciti.
Iseckati crni luk, dodati suvi začin ili so i ostaviti da se dinsta dok ne bude na pola gotov uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Zatim dodati pasulj, sipati vode dva prste višlje od pasulja i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva.
Posle sat vremena dodati iseckanu šargarepu i mlevenu crvenu papriku.
Posle još sat vremena kuvanja dodati iseckan krompir na kockice i kuvati još pola sata.
Po potrebi dodavati još vode.
Kada se doda krompir tada dodati i izgnječen beli luk.
Po ukusu dodati još soli i biber.
Na kraju se doda 1 čep jabukovog sirćeta.
Služiti toplo uz neku kiselu salatu.