Sastojci:

3 krompira, isečenog na kockice i skuvanog
pola male kisele pavlake
25 g zelenog luka, kockice
55 g slanine, kockice
1 kašika soli
malo čedar sira, isečenog na trakice
ulje
so
biber

Za pohovanje:

brašno
jaje
prezle

Priprema:

U velikoj posudi sjedinite kuvani krompir, pavlaku, zeleni luk, slaninu, so i biber.
Izmešajte sastojke sve dok ne dobijete pire. Izrežite sir na trake veličine 6 mm.

Uz pomoć kašike izvadite smesu krompira i napravite lopticu. Na sredinu stavite trakicu sira i obmotajte krompir oko sira sve dok ne bude ravnomerno pokriven. Napravite štapić od smese.

Zatim ga ubacite u brašno, jaja i prezle. Ako želite možete da ispohujete u rerni ili da ih pržite.

– Ako ćete peći, zagrejte rernu na 200°C. Stavite štapiće na pleh i prelijte maslinovim uljem i solju. Pecite 15 minuta ili dok se sir u sredini potpuno ne istopi, a spolja dobiju zlatno smeđu boju.

– Ako ćete da pržite, zagrejte ulje i ubacite štapiće. Pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede i posolite.

POHOVANI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA I KAČKAVALJA

Course: hladno predjelo, toplo predjelo