POHOVANI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA I KAČKAVALJA

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 3 krompira isečenog na kockice i skuvanog
  • pola male kisele pavlake
  • 25 g zelenog luka kockice
  • 55 g slanine kockice
  • 1 kašika soli
  • malo čedar sira isečenog na trakice
  • ulje
  • so
  • biber

Za pohovanje:

  • brašno
  • jaje
  • prezle

Upustvo

  • U velikoj posudi sjedinite kuvani krompir, pavlaku, zeleni luk, slaninu, so i biber.
  • Izmešajte sastojke sve dok ne dobijete pire. Izrežite sir na trake veličine 6 mm.
  • Uz pomoć kašike izvadite smesu krompira i napravite lopticu. Na sredinu stavite trakicu sira i obmotajte krompir oko sira sve dok ne bude ravnomerno pokriven. Napravite štapić od smese.
  • Zatim ga ubacite u brašno, jaja i prezle. Ako želite možete da ispohujete u rerni ili da ih pržite.
  • – Ako ćete peći, zagrejte rernu na 200°C. Stavite štapiće na pleh i prelijte maslinovim uljem i solju. Pecite 15 minuta ili dok se sir u sredini potpuno ne istopi, a spolja dobiju zlatno smeđu boju.
  • – Ako ćete da pržite, zagrejte ulje i ubacite štapiće. Pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Izvadite ih na ubrus da se ocede i posolite.