POHOVANI SLADOLED

Course: desert

Sastojci

  • sladoled po izboru
  • 2 jajeta
  • mleveni kornfleks/keks
  • ulje

Upustvo

  • Na pleh stavite papir za pečenje, pa izvadite nekoliko većih kugli sladoleda i ubacite ih u zamrzivač sat vremena da se dobro zalede.
  • U dublji sud sipate kornfleks i izmrvite ga, što sitnije, ili možete umesto kornfleksa uzeti mleveni keks. Urolate u tu smesu svaku kuglu sladoleda i vratite u zamrzivač na još pola sata.
  • Umatiti 2 jajeta, pa svaku kuglu sladoleda umočite u jaje, pa ponovo u kornfleks ili keks i još jednom vratite kugle u zamrzivač na sat vremena.
  • U dublju šerpu sipati uljer i ostaviti da se dobro zagreje. Ubacivati po jednu kuglu i pržiti ih 10-15 sekundi.
  • Ovaj sladoled se odmah poslužuje.