POHOVANA PUNJENA PAPRIKA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 8 većih pečenih paprika
  • 200 g pilećeg belog mesa
  • 100 g šunkarice
  • 200 g kačkavalja
  • so

Smesa za pohovanje:

  • 2 jajeta
  • brašno
  • prezle
  • ulje za pečenje

Upustvo

  • Pečene paprike očistiti, posoliti ih po ukusu i ostaviti da se ocede. Belo meso iseći na tanke šnicle, kao i kačkavalj. U papriku staviti prvo šnitu kačkavalja pa preko belo meso, pa list šunkarice. Uraditi to pažljivo da se ne pocepa paprika.
  • Smesu za pohovanje raspodeliti na tri tanjira, u jedan jaja, u drugi brašno, u treći prezle. Spremne paprike prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.
  • Na zagrejano ulje peći paprike na srednjoj temperaturi.
  • Pržene peprike stavljati na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Služiti ih uz sezonsku salatu.