POHOVANA PUNJENA PAPRIKA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 8 većih pečenih paprika
- 200 g pilećeg belog mesa
- 100 g šunkarice
- 200 g kačkavalja
- so
Smesa za pohovanje:
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- ulje za pečenje
Upustvo
- Pečene paprike očistiti, posoliti ih po ukusu i ostaviti da se ocede. Belo meso iseći na tanke šnicle, kao i kačkavalj. U papriku staviti prvo šnitu kačkavalja pa preko belo meso, pa list šunkarice. Uraditi to pažljivo da se ne pocepa paprika.
- Smesu za pohovanje raspodeliti na tri tanjira, u jedan jaja, u drugi brašno, u treći prezle. Spremne paprike prvo uvaljati u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.
- Na zagrejano ulje peći paprike na srednjoj temperaturi.
- Pržene peprike stavljati na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Služiti ih uz sezonsku salatu.