PITA SA SVEŽIM BRESKVAMA I KREMOM

Course: desert

Sastojci

  • 180 g maslaca
  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 250 g brašna
  • breskve
  • 3 dl slatke pavlake
  • 3 do 4 kašike šećera sa aromom vanile
  • 3 žumanceta
  • šaka mlevenih badema

Upustvo

  • Na dasku za mešenje staviti maslac pa sa žumancima, šećerom i brašnom napraviti testo. Namazati pleh maslacem, poprašiti brašnom, koru razvući sa prsta debljine i staviti je u tepsiju pa ispeći u rerni, ali tako da testo ostane blede boje.
  • Kada je testo lepo ispečeno, oprezno ga izvaditi iz tepsije, da se ne bi kora prelomila, pa celu površinu pokriti polovinama oljuštenih bresaka.
  • Za krem nam je potrebno izmešati 3 dl slatke pavlake, dodavati postepeno 3 do 4 kašike šećera zamirisanog vanilom i 3 žumanceta, kao i šaku oljuštenog i samlevenog badema. Sve zajedno mutiti na pari dok se krem ne zgusne. Skinuti ga sa vatre i tim kremom premazati celu pitu, tako da breskve u kremu ogreznu.
  • Posle toga pitu držati u frižideru do upotrebe.