PITA SA SVEŽIM BRESKVAMA I KREMOM
Course: desert
Sastojci
- 180 g maslaca
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 250 g brašna
- breskve
- 3 dl slatke pavlake
- 3 do 4 kašike šećera sa aromom vanile
- 3 žumanceta
- šaka mlevenih badema
Upustvo
- Na dasku za mešenje staviti maslac pa sa žumancima, šećerom i brašnom napraviti testo. Namazati pleh maslacem, poprašiti brašnom, koru razvući sa prsta debljine i staviti je u tepsiju pa ispeći u rerni, ali tako da testo ostane blede boje.
- Kada je testo lepo ispečeno, oprezno ga izvaditi iz tepsije, da se ne bi kora prelomila, pa celu površinu pokriti polovinama oljuštenih bresaka.
- Za krem nam je potrebno izmešati 3 dl slatke pavlake, dodavati postepeno 3 do 4 kašike šećera zamirisanog vanilom i 3 žumanceta, kao i šaku oljuštenog i samlevenog badema. Sve zajedno mutiti na pari dok se krem ne zgusne. Skinuti ga sa vatre i tim kremom premazati celu pitu, tako da breskve u kremu ogreznu.
- Posle toga pitu držati u frižideru do upotrebe.