PITA SA ČOKOLADOM

Course: desert

Sastojci

Kora:

  • 3 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 13 kašika brašna
  • 100 ml ulja
  • 180 ml kisele pavlake
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 6 kašika vode
  • 4 kašike šećera
  • 125 g margarina
  • 200 g čokolade

Upustvo

  • Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Žumanca penasto umutiti, pa dodati ulje, kiselu pavlaku i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kašikom dodavati šam od belanaca i sve lepo sjediniti. Sipati u tepsiju obloženu pek-papirom, pokriti alu folijom i peći 20 minuta na 200 stepeni.
  • Istopiti margarin, zatim dodati šećer i čokoladu, pa mešati dok se ne istopi. Na kraju dodati vodu i sačekati da provri. Sipati preko kore i ostaviti da se stegne.