PITA SA ČOKOLADOM
Course: desert
Sastojci
Kora:
- 3 jaja
- 13 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 100 ml ulja
- 180 ml kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 6 kašika vode
- 4 kašike šećera
- 125 g margarina
- 200 g čokolade
Upustvo
- Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Žumanca penasto umutiti, pa dodati ulje, kiselu pavlaku i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kašikom dodavati šam od belanaca i sve lepo sjediniti. Sipati u tepsiju obloženu pek-papirom, pokriti alu folijom i peći 20 minuta na 200 stepeni.
- Istopiti margarin, zatim dodati šećer i čokoladu, pa mešati dok se ne istopi. Na kraju dodati vodu i sačekati da provri. Sipati preko kore i ostaviti da se stegne.