Sastojci:
Za testo:
250 g maslaca
300 g brašna
2 žumanceta
2 kašike šećera
Za nadev:
6 belanaca
300 g šećera
300 g jagoda
Priprema:
Zamesiti na dasci za mešenje 250 g maslaca, 300 g brašna, 2 žumanceta i 2 kašike šećera. Zamešeno testo razvući oklagijom u koru veličine pleha.
Ovu koru staviti u namazan pleh i staviti je u pećnicu da se peče. Potom je nadevati.
Za nadev nam je potrebno da od 6 belanaca umutimo sneg, dodati 300 g šećera i 300 g jagoda, opranih, očišćenih od peteljki, oceđenih od vode i isečenih na sitne komade.
Na ispečeno vruće testo ravnomerno staviti ovaj nadev, pa ponovo staviti pleh u rernu da se nadev prosuši.
Pečeno testo još vruće seći, i to oštrim dugačkim nožem koji treba stalno zamakati u vrući vodu.