Sastojci:

Za testo:

250 g maslaca

300 g brašna

2 žumanceta

2 kašike šećera

Za nadev:

6 belanaca

300 g šećera

300 g jagoda

Priprema:

Zamesiti na dasci za mešenje 250 g maslaca, 300 g brašna, 2 žumanceta i 2 kašike šećera. Zamešeno testo razvući oklagijom u koru veličine pleha.

Ovu koru staviti u namazan pleh i staviti je u pećnicu da se peče. Potom je nadevati.

Za nadev nam je potrebno da od 6 belanaca umutimo sneg, dodati 300 g šećera i 300 g jagoda, opranih, očišćenih od peteljki, oceđenih od vode i isečenih na sitne komade.

Na ispečeno vruće testo ravnomerno staviti ovaj nadev, pa ponovo staviti pleh u rernu da se nadev prosuši.

Pečeno testo još vruće seći, i to oštrim dugačkim nožem koji treba stalno zamakati u vrući vodu.

PITA OD JAGODA

Course: desert