Sastojci:

420 g brašna
250 ml mleka
1/2 kockice kvasca
1/2 kašičice šećera
2 žumanceta
2 kašičice suvog začina( vegeta, bio začin, itd)

Za nadev:

kačkavalj

majonez

kečap

origano

šunka

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe. Sjediniti žumanca i začin, zatim dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo.

Ostaviti testo 15 minuta, zatim ga premesiti i razvući u pravougaonik. Iseći na 10 delova.

Sjediniti malo majoneza i kečapa (po kašičicu). Zatim staviti na jedan kraj testa. Preko složiti seckanu šunku, rendani kačkavalj i malo origana.

Urolati po široj strani, zatim dobro pritisnuti bočne strane da ne iscuri fil prilikom prženja.

Pržiti u zagrejanom, dubljem ulju. Staviti prvo stranu gde je piroška zatvorena i pridržati je između dve viljuške ili metalne hvataljke za meso, da se piroška ne otvori. Kada se isprži donja strana, okrenuti drugu stranu. Vaditi na ubrus.

PIROŠKE SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM

Course: toplo predjelo