PILETINA U VINU
Course: glavno jelo
Sastojci
- 400 g pilećeg mesa
- 2 glavice crnog luka
- 50 g mesnate slanine
- 50 g margarina
- 2 kašike brašna
- 1,5 dl supe od kocke
- 1,5 dl belog vina
- 1 žumance
- 2 manja kisela krastavca
- so i biber
- malo šećera
- 2 kašike narendanog sira
Upustvo
- Pileće meso bez kožice, sitno iseći. Crni luk iseći na kockice a slaninu na režnjeve. Na margarinu prvo kratko propržiti crni luk i slaninu, pa dodati pileće meso.
- U drugoj posudi kratko propržiti brašno, pa dodati supu i belo vino. Sve kuvati dok se sos ne zgusne. Kada se sos malo prohladi, spustiti isprženo meso i isečene krastavce.
- Na kraju posoliti, pobiberiti i malo pošećeriti. masu sipati u podmazan sud, posuti narendanim sirom i staviti u rernu da se zapeče.