PILETINA U VINU

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 400 g pilećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 g mesnate slanine
  • 50 g margarina
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 dl supe od kocke
  • 1,5 dl belog vina
  • 1 žumance
  • 2 manja kisela krastavca
  • so i biber
  • malo šećera
  • 2 kašike narendanog sira

Upustvo

  • Pileće meso bez kožice, sitno iseći. Crni luk iseći na kockice a slaninu na režnjeve. Na margarinu prvo kratko propržiti crni luk i slaninu, pa dodati pileće meso.
  • U drugoj posudi kratko propržiti brašno, pa dodati supu i belo vino. Sve kuvati dok se sos ne zgusne. Kada se sos malo prohladi, spustiti isprženo meso i isečene krastavce.
  • Na kraju posoliti, pobiberiti i malo pošećeriti. masu sipati u podmazan sud, posuti narendanim sirom i staviti u rernu da se zapeče.