Sastojci:

1 kg pilećeg mesa po izboru

500 – 600 g krompira

400 g tikvica

2 veće šargarepe

1 veća glavica crnog luka

1 crvena paprika

100 ml ulja

200 – 250 ml vode

1 kašika suvog začina

peršunov list (i začini koje volite)

ruzmarin

1 kašičica soli

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćete sve peći.

Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.

Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir, šargarepu i papriku, odozgo staviti isečene tikvice.

Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Odozgo staviti grančice ruzmarina. Peći 30 do 40 min. Kad je pečeno služite toplo i uz neku sezonsku salatu.

PILETINA I POVRĆE U RERNI

Course: glavno jelo