PILEĆI RIŽOTO SA KUKURUZOM

Sastojci

  • 1 šolja od 250 ml pirinča
  • 2 filea pilećeg belog mesa
  • pola šolje graška zaleđenog
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • pola šolje kukuruza zaleđenog
  • začini: so i biber po ukusu

Upustvo

  • U dubljem tiganju izdinstajte sitno iseckan crni luk i šargarepu, dok ne omekšaju (oko 5 minuta).
  • Pileće meso isecite na kocke i ubacite u tiganj da se dinsta sa povrćem, na tihoj vatri, mešajući oko 5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
  • Dodajte pirinač i šolju i po vode, mešajte dok ne provri. Kada provri, smanjite vatru, ubacite grašak i kukuruz, poklopite pa ostavite da se kuva, oko 15 minuta dok pirinač ne upije vodu i ne skuva se. Služite toplo.