PILEĆI PAPRIKAŠ

Course: glavno jelo

Sastojci

  • pileće meso
  • 1 do 2 glavice crnog luka
  • so
  • krompir
  • crvena mlevena slatka paprika
  • 1 sveža paprika

Upustvo

  • Pileće meso oprati,iseći u komade i staviti u dublju posudu na zagrejanu ploču,malo posoliti poklopiti da ne isparava. Očistiti 1-2 glavice crnog luka sitno iseći i dodati mesu. Masnoće ne treba stavljati  pošto pileće meso ima na kožici masnoće to će se istopiti.
  • Kada se luk potpuno izdinsta,prosto nestane,dodavanjem po malo vode,dodati očišćen krompir isečen na kriške,propržiti ga,dodati crvene slatke paprike promešati i naliti hladnom vodom da prekrije krompir,ubaciti jednu svežu papriku zbog ukusa.
  • Kuvati da tiho vri dok se ne izbistri i dok se meso i krompir ne skuva. Služiti uz neku salatu.