Sastojci:

pileće meso

1 do 2 glavice crnog luka

so

krompir

crvena mlevena slatka paprika

1 sveža paprika

Priprema:

Pileće meso oprati,iseći u komade i staviti u dublju posudu na zagrejanu ploču,malo posoliti poklopiti da ne isparava. Očistiti 1-2 glavice crnog luka sitno iseći i dodati mesu. Masnoće ne treba stavljati  pošto pileće meso ima na kožici masnoće to će se istopiti.
Kada se luk potpuno izdinsta,prosto nestane,dodavanjem po malo vode,dodati očišćen krompir isečen na kriške,propržiti ga,dodati crvene slatke paprike promešati i naliti hladnom vodom da prekrije krompir,ubaciti jednu svežu papriku zbog ukusa.
Kuvati da tiho vri dok se ne izbistri i dok se meso i krompir ne skuva. Služiti uz neku salatu.

PILEĆI PAPRIKAŠ

Course: glavno jelo