PILEĆI PAPRIKAŠ
Course: glavno jelo
Sastojci
- pileće meso
- 1 do 2 glavice crnog luka
- so
- krompir
- crvena mlevena slatka paprika
- 1 sveža paprika
Upustvo
- Pileće meso oprati,iseći u komade i staviti u dublju posudu na zagrejanu ploču,malo posoliti poklopiti da ne isparava. Očistiti 1-2 glavice crnog luka sitno iseći i dodati mesu. Masnoće ne treba stavljati pošto pileće meso ima na kožici masnoće to će se istopiti.
- Kada se luk potpuno izdinsta,prosto nestane,dodavanjem po malo vode,dodati očišćen krompir isečen na kriške,propržiti ga,dodati crvene slatke paprike promešati i naliti hladnom vodom da prekrije krompir,ubaciti jednu svežu papriku zbog ukusa.
- Kuvati da tiho vri dok se ne izbistri i dok se meso i krompir ne skuva. Služiti uz neku salatu.