Sastojci:pileće meso 1 do 2 glavice crnog luka so slatka mlevena crvena paprika Za knedle: 2 jajeta so brašno Priprema:Očišćeno oprano pileće meso staviti u posudu sa malo masnoće da se dinsta,poklopiti. Dodati 1-2 glavice sitno isečenog crnog luka, posoliti. Sve dinstati uz dodavanje vode dok se luk ne izdinsta i sasvim omekša. Staviti malo slatke crvene paprike promešati i sipati vode da se pokrije meso. Kuvati na tihoj vatri dok se meso ne skuva. U posebnu posudu skuvaćemo knedle koje ćemo pripremiti na sledeći način: Umutimo 2 cela jaja, dodamo malo vode,malo soli, i dodajemo brašno da bude gusta masa. Ovako pripremljene knedle sečemo malom kašičicom i puštamo u ključalu vodu. Pre ukuvavanja knedli pokvasiti kašičicu u ključalu vodu da se testo ne lepi za kašičicu. Kad pustimo prvu knedlu ako se raspada na kuglice znači da je testo meko i treba dodati još brašna. Kada su knedle kuvane, one se podignu sve gore ili rasecanjem proveriti da li su kuvane. Ocediti, preliti hladnom vodom i tako oceđene knedle spojimo sa mesom. Ako je malo tečnosti sipamo vodu u kojoj smo kuvali knedle da bi paprikaš bio dovoljne gustine. |