Sastojci:

malo putera
½ kašike maslinovog ulja
1 veliki luk, sitno naseckan
1 ½ kašika brašna
650 g pilećeg filea, može i mešano sa manjim batacima i karabatacima
3 čena belog luka, smrvljena
400 g belog krompira, prepolovljeno
2 štapića celera, kockice
2 šargarepe, kockice
250 g šampinjona, četvrtine
15 g sušene pečurke, natopljene u 50 ml ključale vode
500 ml zalihe napravljene sa dve kocke pilećih kockica
2 kašike senfa, plus dodatno posluživanje
2 lovorova lista

Priprema:

Zagrejte malo putera i maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte sitno seckani crni luk i pržite 10-ak minuta dok ne omekša i počne da se karamelizira.

U međuvremenu, stavite brašno, malo soli i bibera u posudu i ubacite piletinu. U tiganj dodajte zgnječeni beli luk i piletinu i kratko pržite (4-5 min.) dok piletina ne počne da dobija boju.

Prebacite u dublju šerpu, zajedno sa prepolovljenim krompirom, celerom, šargarepom, pečurkama, sušenim pečurkama sa sve vodom, pilećim bujonom, senfom i lovorom. Dobro promešajte.

Kuvajte na niskoj temperaturi 7 sati ili na visokoj 4 sata. Sklonite lovorovo lišće i poslužite s malo senfa sa strane.

PILEĆI GULAŠ SA POVRĆEM

Course: glavno jelo