Sastojci:
1 kg pilećih bataka
400 g krompira
400 g šargarepe
150 g trapista
2 kom mlada luka
suvi biljni začin
biber
aleva paprika
Za paniranje:
brašno
jaja
prezla
Priprema:
U šerpu staviti batake (iskoštene), krompir i šargarepu, začiniti suvim biljnim začinom i biberom i ostavii da se kuva oko 40 minuta.
Kada se sve to lepo skuva, potrebno je sve procediti i ostaviti da se prohladi oko 15ak minuta.
Kada se sve prohladilo, treba krompir i šargarepu izgnječiti viljuškom što je više moguće, a meso odvojiti od kožice i takođe izgnječiti ili baš sitno iseckati. Možete i sve staviti u blender pa na kratko da ga samelje, da ostanu krupniji komadi.
Kada ste to sve izdrobili potrebno je dodati aleve paprike, sitno seckan mladi luka i trapista(sitni seckan ili izrendan). Sve to dobro umesiti i ostaviti da odstoji 10ak minuta u frižideru.
Zatim od te smese praviti pljeskavice, a mogu i u bilo koji drugi oblik da se nameste.
Sve to lepo treba ispanirati (brašno, jaja, prezla) i staviti da se prži u dubljem ulju.