PILEĆE PEČENJE NA ITALIJANSKI NAČIN
Course: glavno jelo
Sastojci
- 2 pileta
- 1 limun
- so ii biber
- ulje
- malo piva
- mast za pečenje
Za sos:
- 1 šolja majoneza
- peršun
- 1 glavica luka
- 4 kašike paradajz sosa
- so i biber
- sok od limuna
Za salatu:
- 750 g krompira
- 6 glavica luka
- 1 kašika ulja
- so i biber
- 4 do 5 kašika maslinovog ulja
- 2 do 3 kašike sirćeta
- 6 paradajza
Upustvo
- Očistiti piliće i marinirati ih u rastvoru soli, bibera, limunovog soka i ulja oko pola sata.
- Zamesiti sa pivom brašno, posoliti i dodati malo ulja. Obmotati ovim testom delove pileta. Ispeći.
- Za sos iseckati luk na kockice i pomešati sa majonezom i paradajz sosom. Dodati i izmešati seckani peršun. Začiniti solju, biberom, i limunovim sokom.
- Za salatu oprati krompir i luk, namazati ih uljem i peći u rerni oko 50 minuta. Zatim oljuštiti, iseći na kriške i začiniti solju, sirćetom i esencijom.
- Svi sastojci treba da budu topli. Na kraju dodati paradajz isečen na kockice. Sve dobro izmešati i ispritiskivati. Pre serviranja još jednom začiniti po volji.