PILEĆE MESO U MASLACU

Course: glavno jelo

Sastojci

  • pileće meso najbolje filei belog mesa ili otkošćeni batak i karbatak
  • maslac ili margarin
  • 400 g šampinjona
  • 2 kisele pavlake
  • začin
  • so
  • biber
  • 4-5 češnja belog luka
  • peršunovo lišće

Upustvo

  • Potrebno je pileće meso skinuti sa kosti. Rastopiti maslac, može i margarin, natopiti, uvaljati svaki komad mesa, i ređati u posudi za pečenje, da se pokrije dno. U rastopljeni maslac natopiti isečene šampinjone 400g, pa ih staviti preko mesa.
  • Uzeti 2 pavlake, začiniti, 4-5 češnja belog luka sitno iseckanog, peršunovog lišća sitno seckanog, izmešati i premazati, poravnati preko šampinjona. Posuti preko peršunovim lišćem i peći oko 40min u već zagrejanu rernu.