PILEĆE MESO U MASLACU
Course: glavno jelo
Sastojci
- pileće meso najbolje filei belog mesa ili otkošćeni batak i karbatak
- maslac ili margarin
- 400 g šampinjona
- 2 kisele pavlake
- začin
- so
- biber
- 4-5 češnja belog luka
- peršunovo lišće
Upustvo
- Potrebno je pileće meso skinuti sa kosti. Rastopiti maslac, može i margarin, natopiti, uvaljati svaki komad mesa, i ređati u posudi za pečenje, da se pokrije dno. U rastopljeni maslac natopiti isečene šampinjone 400g, pa ih staviti preko mesa.
- Uzeti 2 pavlake, začiniti, 4-5 češnja belog luka sitno iseckanog, peršunovog lišća sitno seckanog, izmešati i premazati, poravnati preko šampinjona. Posuti preko peršunovim lišćem i peći oko 40min u već zagrejanu rernu.