Sastojci:

500g pilećih grudi

začini po izboru – so, biber, vegeta, bosiljak, peršun

1 limun

1 jaje

Preliv:

2-3 kašike kikiriki putera

šolja pileće supe

malo svežeg peršuna

Priprema:

Uključite rernu na 250 stepeni i pustite da se zagreje dobro. U međuvremenu, iseckajte pileće meso na sitne komade i ubacite ga u blender.

Dodajte jaje i začine po izboru. Blendirajte dok se svaki komad mesa ne ispasira. Prespite smesu u činiju ili je direktno vadite iz blendera i pravite kuglice.

Da vam se meso ne bi lepilo, radite to mokrim rukama. Možete ih uvaljati i u prezle.

Ćuftice peći u rerni, kada su gotove servirati prelivene sa kikiriki prelivom i posuti sa seckanim peršunom.

PILEĆE ĆUFTE U SOSU OD KIKIRIKIJA

Course: glavno jelo