PILEĆE BELO MESO SA SIROM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 pileća bela mesa
  • 200 g sušene slanine
  • 200 g trapista
  • 2 jajeta
  • 200 g praške šunke
  • 2 dl mleka
  • so i biber

Upustvo

  • Pileće belo meso iseći na tanke šnicle, malo izlupati i posoliti. Slaninu tanko iseći. Režnjevima slanine obložiti vatrostalnu posudu pravougaonog oblika. Ređati šnicle da pokriju površinu. Narendati malo trapista, pobiberiti, staviti red praške šunke i tako sve dok ima materijala. Umutiti penasto jaja i mleko i preliti meso.
  • Pokriti sve to folijom i peći u rerni na 220 stepeni oko 45 minuta. Kada se ispeče i malo ohladi, tortu od piletine izvrnuti na tacnu, ukrasiti zelenom salatom, paradajzom i maslinama. Seći oštrim nožem kao tortu.