PILEĆA PAŠTETA

Sastojci

  • 1 crveni luk
  • 400-500 g pilećeg belog mesa
  • 3 kuvana jaja
  • šolja tečnosti iz supe
  • ulje
  • kašika senfa
  • kašika limunovog soka
  • malo sveže seckanog lista peršuna i celera
  • kašičica soli

Upustvo

  • Izdinstati crveni luk, pa dodati pileće belo meso iseckano na kockice da se dinsta na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja dodati 1 šolju tečnosti iz supe. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohaladi.
  • U drugoj šerpi se skuvaju tri jaja. Kada se sve ohladi u blender se prvo stave kuvana jaja i izmiksiraju sa malo ulja.
  • Zatim se u to doda smesa od mesa i luka (u njoj je ostalo malo tečnosti). Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku limunovog soka i seckani peršun,celer i so.
  • Na kraju se sve to dobro izblendira i dobije sočan i odličan jako ukusan namaz-pileća pašteta.