PILEĆA KRILCA U SLATKO LJUTKASTOM SOSU

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg pilećih krilca
  • začini po ukusu: vegeta za piletinu mleveni biber,beli luk u prahu, mlevena ljuta paprika

Za sos:

  • 2-3 čena pasiranog belog luka ko ne voli i ne mora
  • 50 g putera
  • 125 ml bilo kog BBQ sosa
  • 65 ml bilo kog ljutog sosa
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica braon šećera

Upustvo

  • Pilećim krilcima odstraniti onaj najmanji deo na krilu, preseći preostala dva dela i odstraniti ako imate negde višak kožice. Sve ih lepo oprati i osušiti.
  • U jednu manju činiju izmešati sve začine i posuti po krilcima. Staviti ih u pleh u koji ćete peći, prethodno pleh prekriti aluminijskom folijom.
  • Ostaviti ih pola sata u frižideru a dotle spremiti sos.
  • U šerpicu otopiti puter dodati pasirani beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše, dodati braon šećer i mešati dok se šećer ne otopi, dodati BBQ sos, ljuti sos i senf i pustiti da se zagreje i sjedini, povremeno promešajte da ne zagori.
  • Skloniti sa ringle,poklopiti i ostaviti na stranu.
  • Uključiti rernu na 200 C, preliti krilca sa vrlo malo ulja, da vam se ne zalepe za foliju,okrenuti krilca u to ulje i peći krilca oko dvadesetak minuta, okrenuti ih i peći još dvadesetak minuta ili dok vam ne porumene.
  • Izvaditi krilca iz pleha,staviti svaki komad u posudu sa sosom,sve ih dobro izmešati da se svako krilce „obavije“ sa sosom i poslužiti sa pomfritom i svežim povrćem ( štapići celera, šargarepe, karfiol,brokoli ).