Sastojci:
pileća krilca | 1 kg |
ulje | 70 ml |
senf | 2 kašike |
mirođija | 3 kašičice |
aleva paprika | 3 kašičice |
so | po ukusu |
vegeta | po ukusu |
med | 2 kašike |
kečap | 2 kašike |
pivo | 150 ml |
krompir | 1 kg |
Priprema:
Krilca očistiti i oprati. U dublji sud pomešati ulje, senf, mirođiju, alevu papriku, so, vegetu, med i kečap, pa preliti pivom. Očišćena krilca prelite marinadom i ostaviti da odstoje par sati u frižideru.
Oljuštite krompir i isecite ga na kriške, a zatim ga poređajte u vatrostalnoj činiji. Preko krompira poređajte krilca i prelijte ih marinadom koja je ostala. Po potrebi naliti vodom. Peći na 200 stepeni oko 1 sat i 30 minuta.
Služiti uz sezonsku salatu.