Sastojci:

pileća krilca 1 kg
ulje 70 ml
senf 2 kašike
mirođija 3 kašičice
aleva paprika 3 kašičice
so po ukusu
vegeta po ukusu
med 2 kašike
kečap 2 kašike
pivo 150 ml
krompir 1 kg

Priprema:

Krilca očistiti i oprati. U dublji sud pomešati ulje, senf, mirođiju, alevu papriku, so, vegetu, med i kečap, pa preliti pivom. Očišćena krilca prelite marinadom i ostaviti da odstoje par sati u frižideru.

Oljuštite krompir i isecite ga na kriške, a zatim ga poređajte u vatrostalnoj činiji. Preko krompira poređajte krilca i prelijte ih marinadom koja je ostala. Po potrebi naliti vodom. Peći na 200 stepeni oko 1 sat i 30 minuta.

Služiti uz sezonsku salatu.

PILEĆA KRILCA SA KROMPIROM

Course: glavno jelo