PILEĆA KRILCA NA KINESKI NAČIN

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 16 pilećih krilaca
  • 2 kašike meda
  • 1 zgnječena ljuta papričica
  • so
  • sok od limuna
  • 1 kašičica sitno narendanog oljuštenog đumbira
  • 6 kašika soja-sosa
  • 5 kašika ulja od kikirikija
  • 2 kesice smrznutog povrća kineska mešavina

Upustvo

  • Med spojte sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u firužideru.
  • Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostlom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temereaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.
  • Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i poslužite uz pirinčanu testeninu.