PILEĆA KRILCA NA KINESKI NAČIN
Course: glavno jelo
Sastojci
- 16 pilećih krilaca
- 2 kašike meda
- 1 zgnječena ljuta papričica
- so
- sok od limuna
- 1 kašičica sitno narendanog oljuštenog đumbira
- 6 kašika soja-sosa
- 5 kašika ulja od kikirikija
- 2 kesice smrznutog povrća kineska mešavina
Upustvo
- Med spojte sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u firužideru.
- Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostlom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temereaturu pečenja smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.
- Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i poslužite uz pirinčanu testeninu.