PILEĆA BELA ČORBA

Sastojci

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1,5 kašika brašna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 žumance
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica soka od limuna
  • biber po ukusu
  • 1 kašika vegete
  • so po ukusu
  • 1,5 l vode

Upustvo

  • Luk iseći na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati šargarepu takođe iseckanu na kockice i dinstati nekoliko minuta dok ne omekša.
  • Dodati meso, propržiti ga, posuti jednom i po kašikom brašna, izmešati i zatim doliti toplu vodu.
  • Kada prokuva, dodati začine i peršunov list i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena.
  • Kada je skuvana skinuti sa vatre i dodati žumance i pavlaku. Umutiti žumance sa pavlakom, sipati malo čorbe, razmutiti i vratiti u čorbu.